0

„Това, което бяхме запланували, го направихме, даже добавихме една контрола с един руски отбор. Не съм привърженик на дълги лагери по над 20 дни в чужбина, предпочетохме да изиграем две добри контроли със Слован Либерец и Днипро-1“, каза треньорът на Черно море Илиан Илиев.

„Не трябва да влизаме в драми или еуфория. Не съм доволен, че имахме доста хора, от които очаквахме да направят крачка напред и тази подготовка не я направиха. Повечето са на същото ниво. 

През втория полусезон пак едни и същи хора ще дърпат колата. Чакаме, чакаме, но и тази подготовка същите хора отсъстват. 

Надяваме се да имаме повече опции, а не една група от 23-24 полеви играчи и да знаеш, че можеш да разчиташ на 14. 

Говорим да направят това, което се очаква от тях. Това е едно от нещата, които ни притеснява. Имаме още долу-горе две-три седмици до началото на първенството. Очакваме по-младите да влязат в отбора“, продължи Илиан пред „Дарик“.

„Ние по принцип искаме още един краен защитник и евентуално нападател, ако успеем да намерим. С изходящите трансфери имаме проблем, тъй като имаме предложение за един футболист, но сме против да го приемем. 

Нашият отбор никога не е зависил от трансферите. 

Най-трудното нещо, което мога да избера, е защитник. Играл съм атакуващ халф и ми е по-лесно да избирам такива. 

Със защитниците ми е трудно. Крайните защитници вече са много по-важни. Искаме да защитава много добре, да атакува, да центрира много добре и да скача за висока топка, а и да вкарва понякога. 

С нашите параметри едва ли ще намерим всичко това. Имаме няколко опции, ще видим другата седмица. 

Както сме тук, така и мислим за контролите с националния отбор в Азербайджан и откъм ляв защитник сме ограничени. Някои са по-млади и младежите си имат своите цели. 

Наистина в българския футбол сме по-ограничени, а и Антон Недялков също е с десен крак. 

Проблемни са тези неща, но трябва да се справяме. Повечето искат да стават халфове, нападатели. Всеки пост във футбола се оценява както трябва“, отбеляза Илиан Илиев.

Цялото интервю с треньора на Черно море и националния отбор – в днешния „Мач Телеграф“