0

З агубата на Черно море срещу Берое дойде тъкмо навреме, за да могат "моряците" да се отърсят от приказките за шампионска титла преди плейофите в българското първенство по футбол. Това мнение изрази старши треньорът на отбора Илиан Илиев след поражението с 0:2 в Стара Загора.

"Загубата дойде тъкмо навреме, за да се отърсим от напрежението. Ние нямаме потенциала да станем шампиони и вместо да играем с удоволствие, ние излизаме за резултат. Това не е добре", заяви Илиев за Диема Спорт.

"Вкараха ни от един тъч при първото си преминаване в атака, което не е добре. 

Подведохме се от схемата им, въртяхме фланговете, центрирахме и не бяхме агресивни. 

От играта не мога да съм разочарован, но съм разочарован от прехода. Позволихме от изритани топки да ни правят контри и бяхме нервни.

"Неприятна загуба, но тя идва навреме. Трябва да махнем тези приказки за шампионски титли, защото тук чудесата се случват трудно. Искам да играем по нашия начин и да държим повече топката.“

Старши треньорът Хосе Луис Ачиари остана изключително доволен от играта на Берое при победата с 2:0 над Черно море в мач от 24-ия кръг на българското първенство по футбол. Старозагорци вкараха головете през първото полувреме и не позволиха на "моряците" да ги притиснат през втората част.

"Направихме много добри неща на терена, много добър мач. Поздравявам всички играчи за това, че зарадваха феновете", заяви той за Диема Спорт.

"Имаме нови играчи и всяка седмица се представяме все по-добре и по-добре. Искам да виждаме отбор, който играе добре и е конкурентен на терена.

Много съм доволен за играчите и за феновете, че победихме един добър отбор като Черно море. Този път бяхме подредени и завършихме с 11 играчи, за разлика от предните два мача.

Влизаме в добър ритъм и видяхте, че растем и индивидуално, и като колектив".

Източник: БТА