0

 

Едно от нещата, които бяха впечатляващи в Черно море през есента на 2023 година бе представянето като домакин. До момента „моряците“ са единственият отбор в първенството без загуба на собствен терен. До момента активът на варненци на „Тича“ е 9 победи и едно реми. Единственият неспечелен мач беше срещу Локомотив Пд, който завърши 2:2, а в стотната минута бе отменен победен гол на Черно море.

Справка в статистиката показва, че досега в историята си, Черно море има два сезона без загуба у дома. За първи път това се случва през 1988/89, когато част от състава и един от най-талантливите му футболисти е 20-годишният тогава Илиан Илиев. Ако и през този сезон варненци не загубят у дома, той ще стане първата личност в клубната история, който може да се похвали че няма нито едно шампионатно домакинско поражение за цял сезон, както като играч, така и като треньор. През 1988/89, когато „моряците“ са новак в елита, доброто представяне на собствен терен не се оказва достатъчно за нещо сериозно в първенството, където тимът завършва седми в крайното класиране.

През 2009/10 Черно море също не падна у дома. Тогава в началото на сезона (5 мача) тимът бе воден от покойния Никола Спасов, а след това от Велизар Попов. И в този шампионат, както и през 1988/89 Черно море финишира седми.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX