0

Н ационалният селекционер Илиан Илиев ще говори пред медиите в Бояна преди утрешния двубой с Унгария от европейските квалификации. Мачът е дебют за Илиев начело начело на България. Домакин е Национален стадион „Васил Левски“ в София, а началният час е 19:00.

„Както казах и при представянето ми, играл съм за националния отбор, трябва да опитам да помогна на националния отбор в тази ситуация. Надявам се да успея да го направя”, пожела си Илиан.

„Отборът трябва да добие повече самочувствие, което му липсваше в предишните мачове. За два-три дни е трудно. Предвиждаме леки промени в системата, имаме добри, талантливи играчи, но трябва да имаме увереност. Когато нямаш увереност, показваш трудно уменията си.”

Селекционерът коментира и празните трибуни, пред които ще се играе квалификацията: „Не е приятна ситуацията - няма треньор в света, който да иска отборът му да играе без подкрепата на феновете. Надявам се футболистите ми да защитят честта на България в този мач и да излезем достойно от този мач.

От първия ден се стараехме да се абстрахирахме от ситуацията със стадиона, тренираха добре момчетата. В неприятна ситуация сме като представяне и резултати. Унгарците са добър отбор, обиграни са. 

Да, щеше да е добре да има фенове, да ни помогнат, срещу двата най-добри отбори в групата играем. Обстановката в Бояна беше изолирана, това е добре“.

Илиан Илиев коментира и групата от футболисти, на която се довери за предстоящите квалификации с Унгария и Сърбия. „Решихме да не правим много промени от това, което Младен Кръстаич е викал последно. За него това са били най-добрите футболисти към дадения момент, не бягаме много от това. 

Не очаквайте много промени в състава. При предния треньор имаше много текучество, важно е да има опитни футболисти, които да помагат в трудните моменти - клише е, но е истина. 

Няма да тръгнем да подмладяване. Кристиан Димитров вчера се контузи, няма да е на разположение за два мача, лека травма е. Анди Краев е наказан за първия мач“, изброи Илиан Илиев.

„Някои от футболистите ги познавам от доста малки, включително Кирил Десподов. Могат много повече, казах им. След мача всеки да не казва "аз", а да казва "ние". 

За да постигнеш сериозни неща трябва да имаш характер и его, да, но за такива мачове егото е навън. 

Надявам се да вкараме в мача тази концентрация, която имаме. 

Ясно е, че с победа няма да се класираме, но ще е добре да положим някакви основи“, добави селекционерът на България.

 

Източник: БТА