0

С тарши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев днес записа своя мач номер 400 като треньор в българското първенство и за негова радост, юбилейната среща беше спечелена с 1:0 при гостуването на Хебър (Пз).
Той отново атакува хората от футболната ни централа, които правят програмата и заяви, че не приема да се трупат мачове по Великден, в това число Черно море – Локомотив (Пловдив) и дербито ЦСКА – Левски. 

„Футболистите и треньорите също имат семейства, каза той, а Коледа и Великден са свети празници и не бива да бъдат пренебрегвани“, каза Илиев.

Той изброи пътуванията, които се наложили на „моряците“ тези дни.

"Труден мач поради доста обстоятелства. Голямо пътуване се отвори за нашия отбор от София до Варна и сега до Пазарджик. Това наложи да направим и промени. 

А Любо Пенев като отиде някъде треньор, и внася друго настроение. Ние опитахме да разиграваме, а те използват всяка възможност за контраатаки. 

Бяхме търпеливи и гледахме да не грешим. 

Доволен съм, че победихме заради тази трудна програма. И се радвам – 400 мача ги отбелязвам с победа".

Той отказа да влиза в детайли за начина на игра на отбора, но посочи, че левият фланг на атаката е работил и през първото, и през второто полувреме. 

И похвали Александър Василев, който също така е играл пълни минути и в предишния мач с ЦСКА.

"Сашо даде максимума. Сигурно 20 центрирания направи. Десният фланг в началото не работеше, но видяхте като влезе Ники Златев как се промениха нещата, стана друго.

Да, събрахме точки в битката за топ 6, но в последните години не даваме приоритет на едното или другото – първенство или купа. 

Винаги играем за място в топ 6. Добре е, че сме на полуфинал. Приоритетът е да излизаме и да играем и да не позволяваме на противника да го прави. 

Така че момчетата след тежки пътувания и трудни мачове се справиха, така че трябва да похвалим състава".