0

П редпочитам да се боря с него, което на пръв поглед изглежда трудно, отколкото да стоя и да не правя нищо. Това обяви новият треньор на Пирин Благоевград Христо Янев-Джуджето на официалното си представяне при „орлетата“.

„Ситуацията е такава, каквато е, аз съм я приел, обмислил и знам с какво се захващам”, каза още роденият в Казанлък специалист.

Запитан за проблеми в съблекалнята на Пирин, той се отклони от пряк отговор с уточнение: „Трябва първо да опозная тази съблекалня, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя с тях“. Янев изтъкна, че познава доста от  футболистите, играл е на терена с тях, с други е работил като треньор. 

За стила, който ще налага, бившият треньор на ЦСКА и Миньор изтъкна, че ще е такъв, който носи резултати.

“Имам много работа, но сам не мога да я свърша. Благодари за доброто посрещане, но трябва да се захващаме за работа.“, каза още той, като напомни, че целта е отборът да запази мястото си в Първа лига.

Пирин заема предпоследното 15-то място в Първа лига с 8 точки от 15 кръга, с 2 повече от последния Спартак Варна. "Орлетата" изостават на 3 т. от класираните на 13-то и 14-то място Ботев Враца и Хебър.