0

М ного е трудно, не плащаме всичко навреме, не сме изряден платец, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

„Всичко се обслужва. Много е трудно. Към момента има две неизплатени заплати, от утре ще е една. Хората подхождат с разбиране“, каза Ивков за финансовата ситуация в клуба.

„Всички са обнадеждени, вярват, че идва промяната. Треньорският екип си получава заплатата редовно, с изключение на Станимир Стоилов. Той не е за заплата в Левски в момента. Не плащаме всичко навреме, неудобно се чувствам от това, макар вината да не е моя. Повечето хора подхождат с разбиране, сключваме споразумения. Не сме изряден платец. До една година ще имаме проблеми, в случай, че не се случи нещо хубаво”, е надеждата на Ивков.

Той коментира призива на Станимир Стоилов да се изнесе публично истината за натрупаните дългове на клуба. 

 „Привизът на Мъри не ме изненада. Коментирали сме този въпрос. Мислим еднакво. Аз считам, че сега е фокусът върху кампанията, отбора. Това няма да избяга”, заяви изпълнителният директор.

„Левски след всеки собственик излиза по-слаб или на колене. Ние трябва да сменим модела и вървим към промяна на модела. На фона на това, че ни предстои лицензиране, да изляза и да соча с пръст. 

Трябва да се види дейността на някои треньори, които с идването на някои футболисти, питаха какво правят тук. Селекцията ни беше почти без пари. Петте нови футболисти играха в събота. Толкова качествена селекция като тази в момента, не е правена. Мъри има право да е по-емоционален. Ако ще излиза истината, искам да излезе цялата истина. 

Самите цифри всеки може да види в Търговския регистър. Моята работа е и да се преговаря с част от предишните собственици, да търся разбирателство. 

Имаме задължения, с които не съм съгласен. Има и с които съм съгласен, но преговаряме за отпадането им. Няма да коментирам в момента. Мисля, че лятото е моментът да излезе пълен анализ. Считам, че тези хора, дори да са допускали грешки, могат да ги поправят и да го направят. Преговаряме с бивши собственици. Сумата е голяма”, каза Ивков, който разкри, че през ноември в касата е имало едва 4000 лева.

Той се спря и на спекулациите, че има напрежение между ръководството и треньора Станимир Стоилов. 

„Знаех какво ме чака, знаех как ще заваря клуба. Винаги има изненади. Това е една мисия. И в моя живот, и в живота на Мъри. Нямаше кога друг път, освен сега. 

Левскарите толкова изстрадаха, че трудно вярват сляпо на когото и да е. Не мисля дали ми вярва някой. Чувствам подкрепа и доверие в аванс, за което съм благодарен. Смятам, че има и защо”, продължи Ивайло Ивков.

Той счита 19 февруари 2022 г. За символична дата на новото начало на Левски. Миналата събота ст. „Георги Аспарухов“ бе изпълнен за мача с Локомотив Пловдив (2:1).

„В този ден се изкупиха всичките хиляда фланелки от новия екип от клуба. Това беше нещо невероятно като изживяване. Това е целта и от бизнес гледна точка. Смятам, че такива събития ще се провеждат пак. 

Считам, че както в живота, така и в бизнеса, не трябва нещата да се преекспонират. Не всеки мач ще може да повтори този. Важното е стадионът да е пълен, отборът да играе непримирим футбол. Така ще дойдат приходите по естествен начин. Бях за четири дни в заключителната фаза на подготовката и изгледах мачовете с Динамо Киев и другият украински отбор. Убеден съм, че този отбор го чака светло бъдеще. Виждам един Станимир Стоилов решен да успее. Няма как да не се случат нещата. Смятам, че още лятото ще имаме конвертируеми футболисти”, смята Ивков.