0

И велин Попов се завърна на „Герена“. Днес бившият капитан на националния отбор бе официално представен като футболист на Левски. Атакуващият футболист не само говори, но се просълзи, говорейки пред журналистите. Той натърти, че самото споменаване на Левски го кара да се вълнува неимоверно.

„Познавам всички и съм щастлив, че със Сочи ще завършим втори или трети. Новият ми клуб е носител на Купата и е много радостно за мен. Цялото семейство е щастливо (б.а. - със сълзи на очи)". 

"Не искам да плача, но като говорим за Левски, ти трепва под лъжичката. Много пъти съм казал - сменил съм много треньори, но от Станимир Стоилов и Курбан Бердиев съм научил най-много. Казват ти неща, които ти помагат за цял живот. Съдбата си знае работата и съм радостен, че така се случи", сподели Попов. 

Той разказа, че първия контакт с него го осъществил Станимир Стоилов през ноември. „Не е имало колебания и мислих да приема предложението. Конкретният отговор го дадох края на март началото на април“, заяви Попов.

„Минаха около 17 години. Връщам се с амбиция и мотивация Левски да е силен отбор, да печели титли и купи. Искам да се докажа на ръководителите, защото, когато бях дете, им се възхищавах. Това е моята мотивация“, добави още той.

„Много неща ме накараха да се върна. Искам и аз да дам нещо на Левски. Подредил съм си къщичката и нямам нужда от заплата. Много ми липсваше. 12 години в чужбина. Това е лагер. Тук ще продължи да е така. Влизам си в същия коловоз, както в чужбина“, каза нападателят.

„Потенциалът на Левски е такъв, че на нито един пост не отстъпваме на нито един отбор. Сигурен съм, че следващият сезон ще изглеждаме по-солидни. Оферти имах. Със сигурност финансовото състояние на Левски не е цветущо, но не съм ги разглеждал другите. Когато Стоилов ти се обади е чест. Позицията ми на терена не сме я обсъждали. За Левски и Стоилов ще направя много повече от това, което правех навън“, добави още той.

„Най-обичам да играя в средата на терена, но през годините съм бил полезен и на други позиции. Всеки треньор преценява“.

„В чужбина се тренира по-различно и съм радостен, че съм добре подготвен. Чувствам се с много енергия. За националния отбор казах, че ще дам път на младите. Ясен Петров ми се обади и ми каза, че с каквото можем, ще сме си полезни. Но след това не сме се чували. Бях готов да помогна. Преди години имаше оферта от Лудогорец, но няма смисъл да се връщаме назад. И не само от Лудогорец. Имах оферта и от Левски по времето на г-н Божков, когато бе на „Герена“. Беше умопомрачителна, но сега мисля, че дойде моментът“, завърши Ивелин Попов.