0

Л окомотив Пловдив се тресе от скандал по оста Александър Томаш – Христо Крушарски. По всичко изглежда, че бурята ще приключи с оставка на треньора или най-малкото с отказ от негова страна да си поднови договора. Последен израз на войната между двамата бяха последните секунди на мача с Хебър.

Тимът от Пазарджик вкара победния гол в 112-та минута, като вина за гола има младият вратар Кристиан Томов. Той бе неубедителен и при първото попадение на гостите. След втория гол, Александър Томаш най-демонстративно се обърна към централната трибуна и в продължение на 30 секунди гледаше към Христо Крушарски. По-ясен знак за враждата между двамата едва ли има. И причината е ясна – президентът нареди титулярният вратар Динко Хоркаш да остане резерва за сметка на Томов. Томаш едва ли ще издържи втора такава очевадна намеса в работата му и ако тя се случи, той ще си тръгне от Лаута. 

Недоволството на Александър Томаш има своите основания. Отборът, който през есента бе смятан за фаворит за титлата, бе буквално ликвидиран с продажбата на четирима основни футболисти, начело с бразилеца Джовани. Причината бяха финансовите проблеми, които бяха усърдно крити почти цяла година. Но след 0:3 от Левски изпълнителният директор Павел Колев вече нямаше как да ги пази в тайна и ги обяви публично.

За да спаси положението, Христо Крушарски си върна изцяло собствеността върху Локо, но явно с условието най-добрите играчи да бъдат продадени, а тези, които не искат да преподписват, да сядат на пейката. Така Томаш трябваше през зимата практически да прави нов отбор, но под силния натиск на Крушарски.