0

Ф утболистите на Ботев Пловдив ще играят със специални фланелки в мача срещу Левски днес от 20.00 часа. С него „канарчетата“ ще открият новия стадион „Христо Ботев“.

На фланелките са щрихирани улиците около „Колежа“ и самия стадион. Имат и надпис: „Ботев Пловдив – Левски София, ст. „Христо Ботев“, 29.04.2023“.

Така „канарчетата“ ще направят още по-запомнящ се мача, с който се завръщат в своя дом след дължи години на „изгнание“ в „Коматево“.

За откриването на „Колежа“ е предвидена и специална програмата, която започва от 15.30 часа  на паркинга зад Южната Трибуна на съоръжението при вход свободен. В празничния концерт ще участват Део, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Д2 и Ансамбъл Тракия.

Часове преди събитията собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич даде специална пресконференция.

„Развълнуван съм, както аз, така и всички. Момент, който чакахме повече от десет години. Надявам се, че атмосферата, която феновете ще направят, ще е запомняща“, сподели той.

„Благодаря на г-н Илиян Филипов, защото без неговата подкрепа нямаше да сме тук. Относно за позиция в клуба, ще седнем и ще поговорим. Мисля, че и двамата вървим в посока, която е най-добра за отбора. Не сме щастливи от позицията, в която сме в момента. Особено, след като миналия сезон бяхме трети, а сега сме десети. Това е футболът, има много такива примери. Един от тях е Челси. Ще работим по подобрения. Втората част на сезона ние решихме да дадем повече шансове на младите футболисти, да им дадем шанс да играят мачове, да правят грешки и да се учат. Вече се готвим за следващия сезон“, допълни Зингаревич.

„Относно финансите, до този момент 2 милиона са изразходвани за Б отбора, академията и „Коматево“. С пренасяне на „Христо Ботев“ тези разходи ще се увеличат, което е нормално. Всичко зависи от това как играе отборът. Присъствието зависи от начина ни на игра, така е във футбола. Целта ни е клубът да се самоиздържа. Реалността е, че ще трябва да продаваме и играчи“, коментира собственикът на Ботев.