0

 Бирсент Карагарен вкара и двата гола за успеха на своя отбор с 2:0 при гостуването на Спартак Варна и заслужено спечели приза Играч на мача на Gong.bg.

"Благодаря за наградата. Много съм щастлив и за двете попадения, но най-вече, че победихме. Беше важно да победим и да се реваншираме за загубата в миналия мач. Мисля, че победихме заслужено. Надявам се да вкарвам във всеки един мач и отборът да побеждава. Силно се надявам това да продължи. Това са указанията на треньора. Дава ми повече свобода. Мисля, че заслужено мога да си сменям позициите", започна крилото  "Към нас винаги има по-големи очаквания в последните години. За мен е хубаво да има напрежение. Всички в съблекалнята се надяваме да сме по-нагоре в класирането и да се борим с добрите отбори", каза Бирсент Карагарен.

"Много важна победа, която беше извоювана от сърцата на нашите футболисти. Мисля, че доста тимове ще имат проблеми във Варна, но смятам, че трябваше да затворим мача по-рано. Имахме ситуациите, но се вижда, че ни трябва много работа, за да контролираме определени ситуации в такива срещи. С много работа това ще стане“, обяви пък треньорът на Локо Пд Александър Томаш.

"Спартак е отбор, който от почти никакви ситуации може да ти вкара. Още на почивката казах, че не трябва да се изнервяме и да търсим гол. Бях сигурен, че ще вкараме, след което да търсим втори. Случи се по-трудния начин. Поздравявам футболистите и публиката си, които показаха, че са много над нас“, продължи Томаш. „Не гледам класирането. Казаха ми, че ако сме били победили предния мач, щели сме да бъдем първи. Трябва да се случват постепенно нещата. Единственото нещо, което ни изпреварва сега, са феновете. Трябва да ги гоним с работа. Във всеки един мач, независимо срещу кой, излизаме само за победа. Работим през седмицата. Славия е добър противник, но искам да се стараем, раздадем и сърце, за да спечелим мача“, завърши той.

"За съжаление, загубихме този мач. Искахме да го спечелим. Бяхме се настроили за точно такъв двубой, какъвто се получи. Локомотив владееше инициативата. Ние си имахме нашите шансове. Положенията вървяха в двете посоки. Мачът беше двупосочен. Имахме греда. Загубихме, защото ни вкараха два гола, а ние не успяхме“, започна той. „Донякъде ни липсваше умение, шанс, неправилен разчет. Имахме ситуации. Създадохме напрежение пред вратата на Локомотив Пловдив. Не успяхме да си реализираме нашите шансове и да вземем нещо от мача. Постоянството е изключително важно нещо. Футболистите тренират съвестно и отговорно. Ще продължим да работим, да се опитаме да надграждаме“, добави Киселичков. „Аз съм с две чувства от този мач. Не омаложавам победата на Локомотив Пловдив. Тя е заслужена, но ако бяхме повели, нещата щяха да се развият по друг начин. Явно отново нещо не е както трябва, Болни ми е, тежко ми е“, каза още специалистът.

Той коментира и незачетения гол на Спартак заради засада през първото полувреме: „Набързо успях да видя ситуацията. За съжаление тя отново е в наш ущърб, за четвърти-пети пореден мач. Не се виждат линиите и момента на паса от кадрите. Когато се забави това отсъждане, бях на 100% сигурен, че няма да го зачетат“.