0

К апитанът на Лудогорец Кирил Десподов не даде воля на емоциите си след успеха над ЦСКА в 28-ия кръг на първенството. Според него, победата с 1:0 не означава нищо повече от три точки към актива на тима. И е много рано да се говори, че шампионите ще имат домакинско предимство в плейофите, когато двата претендента за титлата ще се срещнат още веднъж.

Самият Десподов, минал в ранния период от кариерата си на стадион “Българска армия“, не беше особено добре приет от привържениците на домакините. Именно хвърлени по него предмети в 67-ата минута станаха и причина срещата да бъде спряна за 7-8 минути.

"Казвал съм много пъти, че не ме плаши или пък да ме демотивира, ако ме обиждат, плюят. Аз излизам на терена, за да играя моята си игра. И не отговарям на никой. Гледам да си завърши нормално мача и да няма нефутболни неща, които да се коментират. 

Видяхте какво се случи, нямаше как да изпълня корнера. Запалките и стотинките мога да ги приема, но имаше и камъни и не беше окей да изпълнявам корнер. Отидох, говорих с Кабаков, върнах се да изпълнявам, не стана и той просто каза да се прибираме.

Ние вътре в съблекалнята си казахме, че излизаме и трябва по най-бързия начин да отбележим гол. То пък стана, че след минута буквално вкарахме гол, след като мачът беше подновен", разказа Футболист номер 1 на България за 2023-а година.

"Според мен, всички очаквахме, че мачът ще бъде такъв – изнервен, по-малко футбол, повече битка. През първото полувреме ние владеехме повече топката, но пък ЦСКА имаха по-чисти положения. През второто се изравниха нещата, но успяха да ни набутат в нашата половина в последните 15 минути, което е нормално с оглед развоя, че губеха в резултата. Аз имах усещането и го попитах Турицов на терена: "Вие за хикс (равенство) ли играете?". Защото така изглеждаше, те се бяха прибрали момчетата в един период от мача, и спокойно чакаха ние да владеем инициативата. Не се получи красив двубой за гледане, но пък успяхме да победим и да прибавим много важни три точки за отбора".

След това той се спря и на генералното развитие на борбата за титлата, в която Лудогорец взе аванс от 1 точка. "Не бива да се говори от сега за плейофите. Ние все още не сме влезли. Имаме още два мача до тогава, които ще бъдат много тежки. Ние играем след два дни с Берое, чака ни пътуване, вероятно ще се приберем в Разград в 5.00 сутринта. Трябва да се възстановим утре и влизаме на лагер. Играем мача в сряда, а след това имаме пътуване до Пловдив и там ще бъде много тежко. Видяхте Ботев каква публика има и какъв красив стадион. Използвам момента да ги поздравя за всичко това, страхотна атмосфера. Не ни чакат лесни мачове. Трябва да ги вземем и двата мача, за да влезем първи в плейофа".

"Дали има феърплей? Аз лично не съм видял да няма, но всеки си има правото да си казва каквото мисли, да си говори каквото иска. Най-важното е ние да си вършим работата на терена".