0

К лубове от Първа лига пожелаха бързо възстановяване на национала Тодор Неделев, който пострада тежко след катастрофата на двата автобуса на първия тим в Тбилиси (Груз). Халфът на Ботев (Пловдив) претърпя операция за изваждане на стъкло от черепа и ще се възстановява поне три месеца. 

Първи подкрепата си към Неделев изразиха от градския съперник на Ботев – Локомотив (Пловдив).

„ПФК Локомотив (Пловдив) пожелава на Тодор Неделев, който е достоен съперник на терена, успешно възстановяване и скорошно завръщане по терените!“, написаха от клуба.

От Лудогорец написаха: "Бързо възстановяване, Тошко! Ще се видим скоро на терена!"

Левски също публикува съобщение в подкрепа на национала: „ПФК Левски“ пожелава бързо възстановяване и завръщане на терена на капитана на „Ботев“ (Пловдив) Тодор Неделев.“

Във Фейсбук страницата си от Пирин написаха: „Чакаме те на терена, момче“.

ЦСКА 1948 също се включи: „Достоен съперник със силен характер. Всички ти пожелаваме бързо възстановяване, Тошко! С теб сме“,

Междувременно, от БФС излязоха с официално съобщение относно състоянието на футболиста и благодариха на хората, които са помогнали след инцидента.
„Операцията на Тодор Неделев след сериозния пътен инцидент с участието на националния ни отбор в Тбилиси премина успешно. Полузащитникът получи черепно-мозъчна травма, в следствие на което се наложи хирургическа интервенция, извършена от д-р Шота Ингороква. Неделев ще остане под наблюдение на местните медицински екипи, както и на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев. Българският футболен съюз и щабът на националния отбор изказват дълбоки благодарности на всички медицински лица, на представителите на посолството на Република България в Грузия, и в частност на г-жа Ралица Димитрова, както и на цялото ръководство на Грузинската футболна федерация. БФС своевременно ще информира обществеността за актуалното състояние на Тодор Неделев. Всички останали футболисти и членове на щаба на България са в добро здравословно състояние“, пишат от футболния съюз.