0

К метът на Пловдив Костадин Димитров е имал среща с представители на БФC, с които е обсъждал условията, при които стадион „Христо Ботев“ ще получи лиценз от УЕФА за мачове от евротурнирите.

„Миналата седмица подписахме меморандум с Гражданския съвет за подпомагане на строителството на стадион „Христо Ботев“, след който те констатираха и описаха детайлно проблемните участъци и елементите, които имат нужда от ремонт или подобрения. 

След това имах и среща с представители на БФC. Разговаряхме относно всички необходими действия за стадион „Христо Ботев“ да получи лиценз от УЕФА и стадионът да приема мачове от европейските клубни турнири“, коментира кметът пред репортери.

Междувременно, Костадин Димитров се похвали, че обществената поръчка за стадион "Локомотив" на стойност 40,5 млн. лева вече е пусната.

„Миналият вторник внесохме документите в АОП и след като всичко е наред, днес следобед поръчката ще бъде видима. Тя включва изграждането на Сектор А и прилежащата инфраструктура. Заложили сме 10% допълнителни средства, ако се наложат допълнителни дейности във връзка с изисквания на УЕФА за 4- та категория.

В най-скоро време ще пуснем още една поръчка - за изграждане на трафопостове. Заложили сме 10% допълнителни средства, ако се наложат допълнителни дейности във връзка с изисквания на УЕФА за 4- та категория, гарантира кметът на Пловдив.