0

Д ва пъти мери, веднъж режи. Може би тази стара народна мъдрост в момента е напълно актуална за това дали Маестрото ще си тръгне от Левски, или не. Но точно сега ли трябва да се стигне до неговото напускане? Или поне това се питаха мнозина след вчерашната пресконференция на „Георги Аспарухов“, която всички обичащи този клуб чакаха със свити сърца. С какво това ще помогне на любовта на милиони? Ако някой си мисли, че тези действия ще са от полза на Левски, дълбоко се лъже! Не е нормално малки и големи да се чудят какво следва през почивните дни на „Герена“! Не е нормално със свити сърца да чакаме последният съдийски сигнал на срещата с Локомотив днес, не защото ни интересува резултата, а защото не знаем дали Диригента ще продължи с палката да ръководи отбора. И ако се стигне до неговото напускане, до какво ще доведе това?!

В иначе сивото си ежедневие българина има една причина да се усмихне през уикенда или поне така беше доскоро. Да вземе „синьото“ шалче и с баща, майка, брат, сестра или просто с приятели да се запъти към втория си дом. Да се разнообрази от избори през няколко месеца или от мислите как ще си плати сметките в края му. Да, тези хора отделяха и продължават да го правят от залъка си. За да го има ЛЕВСКИ! Чист, свят и неопетнен!

И тук говорим за вероятно единствената сила в България, която може да обедини толкова много хора. Те не оставиха отбора си нито за секунда и дариха близо 10 милиона лева, а може би и повече! Сега, след всички скандали и разделения е на път всичко това да иде по дяволите. Това ли искате?! Толкова ли не може да преглътнете егото си в името на това „светинята“ да продължи да съществува?! Затова ли хората пълнеха трибуна след трибуна и стадион след стадион? За да видят накрая кой на кого се сърди?! Срамно е изобщо, че се стига до тук! След всичко, което се постигна в последните малко повече от година и половина, вместо Синя България да продължи обединена, се трепери дали Маестрото ще остане начело на любимия си Левски.

Мерите ли си нещо? Какво? Кой е по-голям левскар?! Никой не е по-голям от ЛЕВСКИ! Затова започнах коментара си с поговорката „два пъти мери, веднъж режи“. Защото евентуалното напускане на Станимир Стоилов няма да доведе до нищо хубаво. Напротив! И ако днес или утре някой излезе и каже, че не може повече и е изтощен, да се замисли привържениците дали не са изтощени! Всички вече са изтощени, но когато стане най-трудно остават най-верните... Нали така беше!

Ами покажете, че сте най-верните и преодолейте различията си, преди да стане късно! Преодолейте ги сега, за да не се наложи някой ден на децата си да говорим за Левски в минало време. Всеки един ход в момента може да е решаващ за бъдещето утре. Всички знаем на какво е способен тандемът Наско Сираков - Станимир Стоилов. Показаха го и този път след спечелената Купа на 15 май и отстраняването на ПАОК. Дори не е минала една година, а всичко е наопаки. И ако Диригента е взел решението си, сега е момента да се замисли отново и отново, преди да го обяви тази вечер. Сега е моментът да се замисли довечера колко много хора ще остави с горчилка в гърлата и болка в сърцата? Сега е моментът да премисли дали в името на любимия отбор взема наистина правилното решение? Дали липсата на този или присъствието на онзи в Левски са по-важни от това да бъде спасен клубът? Дали това решение няма да бъде пагубно, отразявайки се на ентусиазма у феновете и съответно на клуба? Ако това се случи, което е твърде вероятно, ще продължи ли да го има Левски?

А от висшето ръководство на свой ред да си вземат поуките и отново да работят в една посока! Сега е моментът, утре може да е късно! Маестро, два пъти мери, ако трябва три, четири... хиляди! Но не разочаровай и най-малките левскарчета! За да имат възможност някой ден да разказват как са спасили отбора си. Да разказват с гордост, че са ЛЕВСКАРИ! Когато свършат силите, остава волята, а тя при милиони е много силна!

Автор: ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ