0

Л евски загуби две точки в поредния си ужасно слаб мач. С удивително посредствена игра, срещу посредствен съперник, на разоран терен и в мъчителна и мрачна атмосфера. Нормално за „сините“ в последния месец.

Не е нормално обаче това, което се случи в последната минута от продължението. Напълно измислена дузпа, дадена от рефера Гидженов в полза на домакините. Както и да се гледа положението, Дарлан не помръдва и не прави нищо, с което дори да има намек за нарушение. Ако такава дузпа бъде отсъдена срещу ЦСКА, Гидженов ще има сериозни основания да се притеснява за живота и здравето си. Ако бъде дадена срещу Лудогорец, Гидженов никога повече няма да бъде съдия. Но в Левски е друго. „Сините“ са над нещата, широкоскроени, техният мач не е този, а срещу НАП.

И сега ще настъпи поредното синьо мълчание. Няма да има нито дума, нито стон, нищо по отношение на тази очевидна подигравка. Много често, да не кажем винаги, от „Герена“ са подминавали високомерно такива съдийски изпълнения, очевидно насочени срещу Левски. Резултатът от това се видя вчера в „Надежда“ - Левски се е превърнал в отбор, срещу който реферите могат да си правят всякакви експерименти. Като например, да не гледат спорните положения на ВАР. Всяка една дузпа в световния футбол вече се гледа на видеозаписи, само тези срещу Левски не. Да не говорим, че Гидженов има своите основания да „отреже главата“ на „сините“ - преди две години именно заради Левски той бе наказан и изваден за известно време от съдийството. А това вчера не беше съдийство, беше отмъщение.

Защо не поиска да гледа видеозапис, само Гидженов си знае. Ние знаем отговора – защото всяко преглеждане на ВАР му сваля оценката. У нас това се превръща в тенденция – преди две седмици съдийката Християна Гутева не даде най-кристалната дузпа в цялата история на футбола. Тогава футболист на Монтана беше така пребит в наказателното поле на Септември, че защитникът на домакините трябваше да бъде арестуван и изведен с белезници от терена. Според зрители, дори се е чул звукът от нараняването в крака на нападателя. Но такива като Гутева и Гидженов са бутани напред, последният дори е международен рефер. И Левски е част от този абсурд със своето мълчание и примирение.