0

Л евски „осмисли“ сезона си с победата над Ботев Пд. Мнозина биха казали: Какво толкова е станало? Ти да видиш! Нищо не било станало!

Със сигурност тези, същите, сега щяха да разкъсват играчи, треньори, а най-вече и шефовете на „Герена“, ако „сините“ се бяха провалили на Колежа вместо да развалят празника на домакините, които им се точеха като на гергьовско агне. Плановете на пловдивчани за историческо откриване на новия стадион с историческа победа обаче не състояха. Левски стъпи твърдо, постара се този мач да мине почти изцяло по неговите ноти. И в крайна сметка триумфира за радост на феновете си.

Едно нещо обаче липсваше. Ясно е какво....Станимир Стоилов. Със сигурност „сините“ можеше да изиграят този двубой по-добре. Със сигурност. Можеше и по-рано да спечелят срещу съперник, който освен желание, май друго нищо не може да предложи в момента. А и физика. Левски си бе точно онзи Левски на Мъри. С разиграванията, с увереността в силите си! Дори и смените бяха направени по негов вкус, макар и мнозина все още да се чудя какво точно е видял той в Джевад Ел Джемили.

Със сигурност има нещо в това момче. Сигурно е, че и Стоилов щеше да го извади наяве. Сигурно е и това, че Стоилов трябваше да бъде край тъчлинията в този исторически мач. Дори и в ролята на враг. Защото този стадион е и частица от него! Именно той през 9 години настоя, че Ботев трябва да има модерно съоръжение и нави тогавашното ръководство на срути Колежа. Тъжно е, че в този ден той нито успя да се наслади нито на бижуто, в което се превърна „Христо Ботев“, нито на Левски, който възроди.

„Мач Телеграф“ вече попита Стоилов дали Ивков наистина му е по-важен от Левски. А сега ще го попита дали не му е било мъчно да гледа този мач от страни? 

Иначе браво на Топчо, че не прави глупости около състава. Браво и на играчите, които май са успели да се сплотят покрай драмите около тях и като колектив. А тези, които смятат, че нищо специално не се е случило в събота, ще кажем само едно – за този мач и след 100 години ще се говори и пише. Първият винаги се помни!