0

Б ившият кмет на Пазарджик Тодор Попов предупреди, че футболният тим на Хебър го чака бъдеще в регионалните групи. Според него новото ръководство на Общината, начело с победилия го на балотаж Петър Куленски, няма да извади и стотинка за клуба.

Новоизбраният градоначалник, който самият е волейболист, вече обяви, че докато ВК Хебър не смени управата си, няма да получи пари от Община Пазаржик.

„Видяхте какво ни беше нивото във волейбола – Хебър №1. От десети в Европа и Шампионска лига ще отидем пак в селската лига. Сега всички си тръгват и ни предстои да играем с юношки до края на сезона. Не може да обиждаш хората от УС на един клуб, регистриран по ЗЮЛНЦ в обществено полезна полза с епитети като крадци, лъжци и т.н. Или да ги упрекваш в злоупотреби. Нямал им доверие?

Половината от тях ще си потърсят правата в съда. Нека феновете са наясно какво се случва. Как при Тодор Попов имаше пари за всичко, а сега няма. Не ремонтирахме улици ли? Не давахме пари за култура ли? В момента се противопоставят социалните групи на Пазарджик в конфликт. Може ли такова нещо?“, попита Тодор Попов, визирайки спора във фейсбук между почитателите на спорта и останалите граждани на Пазарджик.

„С футбола ни чака мега драма. Да знаят и там феновете. Пари за футбол от Общината нула лева. Като няма ангажираност от Общината, от спонсори ще има 5 лева.

Нали знаете, че до края на годината трябва да се изпълнят финансовите условия за получаване на лиценз за новото първенство. А това не може да се случи, ако клубът има публични задължения. Тоест перспективата е футболът на Пазарджик да се върне в регионалните групи. Това ги чака феновете. Питайте го Любослав Пенев дали остава. Аз не съм чувал някой да стои треньор, ако не му плащат.

Спортът в града с новото ръководство приключи. Мислех поне, че това няма да се случи толкова бързо, но те го приключиха за 2-3 седмици. Финансирането на тези клубове не става само през общински пари. Те не са общински клубове. Кметът трябва да намира спонсори, а до момента не виждам нито един нов. Воден ли е въобще разговор. Дава ли си сметка, че волейболът и футболът бяха емблемите на града. А, дава ли си сметка, че тук съществуват още 55 клуба, развиващи 33 вида спорт?“, запита бившият градончалник Попов.