0

1000 полицаи ще осигуряват обществения ред преди, по време и след футболната среща между Ботев и Левски тази събота, съобщиха на нарочен брифинг от ръководството на ОДМВР в Пловдив.

Спортното събитие ще бъде обезпечено с достатъчен човешки ресурс, коментира шефът на полицията старши комисар Васил Костадинов.

В охраната ще бъдат включени 20 кучета, 10 коня и две водоменти машини, допълни заместникът му комисар Радослав Начев.

Въведен е сериозен пропускателен режим. На „Колежа“ няма да бъдат допускат лица с чужд документ, билет или покана. Забранено е влизането без лична карта, с изключение на малолетни, под въздействие на алкохол, наркотични или упойващи вещества, или с агресивно поведение.

Не може да се носят бутилки, предмети от чуплив или особено твърд метал, обемисти предмети и вещи, чадъри с дълги дръжки, знамена и трансперанти с дръжки по-дълги от метър и половина и диаметър по-голям от 1 сантиметър, с изключение на олекотени пвц тръби с диаметър до 2.5 см, съобщиха още от полицията.

Двубоят между Ботев Пловдив и Левски е от 28-ия кръг на Първа лига и е с начален час 20.00, като вратите ще бъдат отворени часове по-рано. 

Феновете на Левски ще бъдат посрещнати извън Пловдив и ескортирани от полицаи до стадиона. 

"Съоръжението е доста различно от стария стадион, но улиците край него остават едни и същи. Бих казал, че за провеждането на футболни мероприятия на този стадион ще трябва по-голям ресурс от полицията. Надявам се с този модерен комплекс да се промени и отношението на крайните привърженици. Нека има едно цивилизовано поведение",  призова още Радослав Начев.