0

„Трябва на всяка цена да вземем трите точки в Пазарджик, за да продължим добрата серия и още повече да се покачи самочувствието на играчите ни“, обяви пред „Мач Телеграф“ бившият играч и треньор на „сините“ Михаил Вълчев. „Трябва да отмъстим за поражението, което записахме от Хебър, когато ни отстраниха от Купата на България. Момчетата са в добра спортна форма, имат добра подготовка и мисля, че ще спечелим срещата“, продължи Вълчев. 

Според него домакините отново ще бъдат пределно мобилизирани днес, както бе и в двубоя за Купата. Причината е, че при успех Хебър ще се изравни със Славия по точки. А това ще увеличи шансовете на тима за оцеляване в елита. „Любо Пенев е доказан треньор, но няма да е той на терена. Знаем тези отбори как излизат и играят срещу нас. Дразнители сме, ще се хвърлят с максималните си възможности, затова Левски трябва да отговори със всичко, с което разполага. Не мисля, че ще ги подценим, но знаем Любо винаги може да измисли нещо“, категоричен бе Вълчев.

„Все пак не смятам, че има как да бъдем изненадани. Концентрацията и бързото мислене ще са ключови в този двубой. Всеки футболист трябва да е в мача. Трябва да вкарваме ситуациите си, защото знам, че имаме тези възможности. Показахме го срещу Арда“, сподели бившият нападател. 

Според него за Левски е важно да победи днес, за да може да поддържа дистанция от първите три места и при възможност да се възползва от грешките на някои тимовете пред себе си в класирането и да гони класиране в Топ 3. 

„Ако бием сме на 4 точки от ЦСКА и съм сигурен, че можем да се борим с тях.  Стига да надграждаме в същото темпо и футболистите ни играят с желание за клуба. „Червените“ не показват нищо съществено. Трябва да бъдем близо до тях преди прекия двубой, който трябва да спечелим със сигурност. Разбира се, късметът също трябва да е на наша страна в такива случаи, но съм позитивно настроен и вярвам, че ще завършим сезона силно“, завърши Вълчев.

КРИСТИАН-ДАВИД ИВАНОВ