0

Т реньорската легенда Димитър Димитров - Херо реди състава на Спартак за Битката за Варна, съобщава в. "Мач Телеграф" в днешния си брой. Херо беше наставник на сегашния треньор на Спартак Киселичков в силните години на бургаския Нефтохимик - между 1994 и 1997 г.

Той е следил тренировките на "соколите" в седмицата преди двубоя с Черно море и има стратегия за прекъсване на черната серия без победа над "моряците", която е вече 15 години. 

За последен път „соколите“ ликуваха на 19 май 2007 година с 2:0 на своя стадион след голове на Дениран Ортега и Дарин Тодоров, когато техен треньор беше настоящият главен мениджър на клуба Георги Иванов-Геша.

Тази победа доведе до сътресения при „моряците“ и президентът Красен Кралев и целият УС, в който беше и легендата Божил Колев, подадоха оставки. 

Същото стори няколко дни по-късно и треньорът Ясен Петров, и неговият помощник - Никола Спасов, светла му памет, пое Черно море и започна да пише приказката си на "Тича".

Спартак е с предимство в общия баланс на Битката за Варна, въпреки че няма победа от 15 години: общо в елита, в Б група и  за Купата на страната в 93 мача „соколите“ са с 31 победи, 32 равни и 30 загуби, при голово съотношение 110:107.

От лагера на Черно море разкриха пред "Мач Телеграф", че са наясно, че Херо помага с всички сили на Спартак Варна. 

"Моряците" обясниха, че това не ги интересува много-много, защото те разчитат най-вече на собствената си игра в този сблъсък.