0

Л евски завърши годината с равенство 1:1 при гостуването на Берое в Стара Загора в последния си мач за 2021 година. 
Така беше прекъсната серията от пет мача без гол във вратата на „сините“. Направи го Алюн Фол в 88-ата минута, който спаси домакините от загуба. Преди това в 17-ата минута резултата откри Билал Бари. Това е пето негово попадение в първенството. 

През второто полувреме, преди гола на Фол, феновете на Берое пък поискаха оставката на треньора Петър Колев. Много е вероятно той наистина да бъде сменен по време на зимната пауза. Титуляр за заралии беше Мартин Камбуров, който може да сложи край на кариерата си.

Първото положение в мача беше за Берое. Кийлън Лебон центрира от ъглов удар, след което се получи разбъркване в наказателното поле на Левски, но  последвалият изстрел на Джонатан премина над вратата. Три минути по-късно отново бразилецът прати топката в аут. В ответната атака Димитър Костадинов напредна в половината на домакините и стреля от дистанция, но вратарят Генадий Ганев изби с една ръка. В 17-ата минута Левски откри резултата. Марин Петков проби по десния фланг, нахлу в наказателното поле и даде отличен пас на Бари, който отблизо вкара за 1:0. 10 минути по-късно нападателят можеше да вкара втори гол, но ударът му се отби в гредата.

Берое - Левски 1:1
Берое Левски Берое Левски Берое Левски
10

След почивката играчите на Берое се разиграха, но така и не успяха да преодолеят стража на „сините“ Николай Михайлов, който имаше няколко отлични намеси. Гол на Димитър Костадинов пък беше отменен заради засада. Решението на съдийската бригада беше потвърдено и от ВАР.
Изравнителното попадение падна в 88-ата минута. Тогава Фуртадо центрира в наказателното поле, където Илиян Стефанов свали отлично с глава към Фол, който отблизо реализира.  
В часовете преди мача пък в Сливен се проведе поредната среща със „сините” фенове. На нея присъстваха изпълнителният директор Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов. Стотици фенове дойдоха да видят важните хора в клуба, да обсъдят бъдещето и да се снабдят с артикули от подвижния магазин. В предишните седмици подобни срещи се проведоха в Хасково и Кюстендил.
Мачът срещу Берое пък беше последен за годината за Левски. За играчите предстои почивка, зимната подготовка започва на 3 януари, а два дни по-късно заминават на лагер в Турция.