0

7 изпуснати дузпи за една есен! Подобно нещо не се бе случвало на „Герена“. Поне от 2000 години насам. Е, стана. „Сините“ с лека ръка профуката половината от ударите от бялата точка, които трябваше да изпълнят.

Статистиката показва, че подобна черна серия имаше единствено през ерата Делио Роси, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Тогава през сезон 2017/18 „сините“ отново се дънеха подред при изпълнението на най-тежкото наказание – 6 профукани срещу 6 вкарани.

И тогава отново нямаше щатен изпълнител на тези удари, след като уж смятаният за мега специалист Жорди Гомес се издъни с 0:0 с Витоша от Бистрица и повлече крак за останалите. 

Върхът обаче бе на финала със Славия за Купата. Тогава Гомес пропусна да даде летящ старт на „сините“ в двубоя от бялата точка. След това се стигна до „лотария“ с дузпи, в която ликуваха „белите“ след издънките на Хали Тиам и Роман Прохазка. 

Иначе словакът се нарежда след Седрик Бардон в класацията на легионерите, които са изпълнили най-много удари от 11 метра. И двамата обаче имат и по-две издънки. 

Такива нямаха Гарра Дембеле, Гари Родригес, Давиде Мариани, Жоазиньо и Найджъл Робърта, които се наложиха като дузпаджии. Издънката на Хосе Кордоба в Разград пък едва ли ще му отреди място при най-големите вносни издънки. 

Още Магди Толба през 90-те показа, че на „Герена“ ще берят ядове по този показател. После минахме и през комичният момент с Ричи, който би две дузпи в един мач, за да стигне до първото си попадение със синята фланелка. 

Безспорният номер 1 при най-калпавите е Паулиньо. Бразилецът два пъти получи правото да бие дузпи и не успя да се разпише нито веднъж. Втората ера на Стоилов в Левски пък е белязата от пропуските на двата чужденци, което се оказа фатално в два турнира. Цунами изпусна срещу Хамрун, а Кордоба за Купата.