0

И зтеглен бе жребият за полуфиналите за Купата на България SESAME в централата на Българския футболен съюз в Бояна. 

Носителят на трофея ЦСКА гостува на Славия в първия полуфинален сблъсък, докато Левски се изправя срещу шампиона Лудогорец.
Победителите от полуфиналните срещи ще се излъчат след два мача на разменено гостуване, като ще важи правилото за гол на чужд терен.

Първите срещи от полуфиналите са на 12 и 13 април, а реваншите на 21 и 22 април 2022 година.

Спортният директор на Лудогорец Козмин Моци присъства на тегленето на жребия в Бояна. Той оцени като равни шансовете за финал на „орлите“ и съперника им Левски.

"В последните месеци Левски се представя много добре. Имат добри футболисти, така че за нас да се паднем с тях е тежък жребий", заяви спортният директор на Лудогорец (Разград) Козмин Моци след като научи съперника на своя тим за полуфинала. 

Шампионите имаха леко препятствие на четвъртфинала, след като победиха втородивизионния Монтана с 5:0 на своя стадион.

"Не смятам, че домакинството в първия или във втория мач има някакво значение и ще даде предимство. Домакинството не е от значение. Нека и двата мача да са на ниво като футбол и който се представи по-добре, той да отиде на финала.

За Лудогорец е важно да играе финал. Не мога да кажа кой от четирите отбора е най-голям фаворит, но спечелването на всеки трофей е приоритет за нас", завърши Козмин Моци.

От своя страна изпълнителният директор на ЦСКА-София Филип Филипов заяви, че Славия, един от бившите му отбори като футболист, е опасен съперник.

"На полуфинал за Купата на България няма слаби отбори. Според мен на този етап достигнаха четирите най-стойностни състава. Това са най-добрите отбори, които сега се намират в най-добра форма. И ако искаш да спечелиш Купата, трябва да победиш два от тях, заяви спортният директор на ЦСКА-София Филип Филипов след жребия днес.

"Преди две седмици играхме със Cлавия за първенство и ги победихме много трудно. Дано и сега да станат два добри мача. 

Според мене домакинството в нашата двойка не е от значение, защото и двата мача ще се играят в София. Не е особено предимство дали първо си на своя стадион или на другия.

Предвид програмата, ЦСКА-София и Лудогорец ще се срещнат веднага след втория мач от полуфиналите. Така предвижда плейофната програма за първата шестица в първенството.

"И двата трофея са ни приоритет, след като сме достигнали до тук. Знаете, че целите на ЦСКА винаги са били най-високи", обясни Филип Филипов.