0

Л евски победи с 4:2 ЦСКА 1948 в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Бистрица беше съпроводен от проливен дъжд, който не попречи на "сините" да си тръгнат с трите точки. 

Така Левски сложи край на серията от 5 поредни мача без успех над ЦСКА 1948. Това бе първа загуба за тима на Валентин Илиев от началото на сезона.

Мустафа Сангаре вкара първия си гол като титуляр за "сините" в 16-ата минута, когато засече с глава топката след центриране на Евертон Бала. Сангаре реализира второ попадение в 27-ата минута, когато отново се разписа с глава, този път след центриране отдясно на Алдаир. 

Шест минути преди края на първата част Радослав Кирилов се мушна между Асими Фадига и Алдаир, след което прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на "сините". 

Алекс Колев също записа името си сред голмайсторите, след като в 58-ата минута разстреля от упор вратата на Петър Маринов след центриране на Бала от лявото крило. 

В 77-ата минута Марин Петков реши всичко в мача с четвърти гол, който отбеляза с изстрел от далечна дистанция. 

ЦСКА 1948 вкара и втори гол, дело на Марио Илиевски в добавеното време, който се разписа след ниско центриране отдясно на Стив Фуртадо.

След успеха възпитаниците на Станислав Генчев събраха актив от 19 точки след 8 мача и остават лидери в шампионата.

ЦСКА 1948 пък загуби след двете си поредни победи и временно заема деветото място с 9 точки, но след 6 изиграни двубоя.