0

Л евски също си осигури полуфинал в турнира за Купата на България, след като без да блести спечели с 2:0 срещу Септември от София. Срещата се игра на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Двата тима се споразумяха преди двубоя затова. А средствата от продадените билети ще бъдат делени по равно. Димитър Костадинов откри за "сините" в 21-ата минута, след като се възползва от центриране на Драган Михайлович. Иначе мачът противно на очакванията започна с по-активна игра от символичните домакини от Втора лига, които дори удариха греда. Започналият като титуляр за пръв път от есента Георги Миланов удвои в началото на второто полувреме от дузпа, която бе отсъдена за нарешение срещу него от Асен Чандъров.

"Първо поздравявам Септември. Играха динамично и агресивно. Не влязохме, както трябва в този мач. Тази играта не е нивото. Лесни са измислиците - идва мач с ЦСКА. Днес нямахме контрол и идеи. Чакам по-добри игри. Не искам да изпадат в забуди, че ни чака нещо добро така. Не не подобава. Индивидуално няма да говоря. Явно не съм ги организирал добре. Незадоволително представяне", коментира Станимир Стоилов. 

"Неуверено отнемахме топката. Лошо разигравахме в тяхното поле. Надявам се привличането на Стефанов да донесе по-добра игра", допълни Мъри. "Трябва по-сериозно да подобрим играта на атакуващите футболисти във фаза защита, за да не допускаме леки голове", завърши треньорът.

"Поздравления за моят отбор. Момчетата имат потенциал. Дай Боже да ги гледаме в Първа лига. Тези момчета ме държат жив", обяви пък бившият играч на Левски Валери Божинов, който дори не влезе като резерва за Септември. 

"Класата на Левски си каза думата. Мисля, че днес не играхме като отбор от Втора лига, но ще трябва отново да се върнем там", смята пък треньорът на Септемри Славко Матич.