0

Л евски ще играе срещу Динамо Киев по време на подготовката си в Турция, научи "Мач Телеграф". Украинският гранд, който този сезон беше в груповата фаза на Шампионската лига, ще е най-силният съперник на "сините" на лагера в турския курорт Белек. Към днешна дата Динамо е на второ място в класирането на Украйна, на две точки от Шахтьор Донецк.

Мачът все още не е обявен официално, защото не е подписан договор за контролата, но това се очаква да е формалност.

Левски ще се изправи и срещу полския Гурник Забже в Белек, съобщиха от „Герена“. Гурник към момента заема шесто място в Екстракласа с 28 точки.

Допълнителна атракция е германският световен шампион с полски корен Лукас Подолски, който е в атаката на Гурник. "Левски ще изиграе контролна среща с полския Гурник Забже по време на зимния подготвителен лагер в Белек, Турция. Мачът e насрочен за 18 януари 2022 година, като часът на проверката ще бъде уточнен допълнително", съобщиха от "Герена".

Левски пътува за Турция на 5 януари година и ще остане в турския курорт до 7 февруари 2022 година. По време на този цял месец отборът ще играе 6 контроли, а старши треньорът на "сините"

Станимир Стоилов иска да тества отбора си срещу силни съперници. Това реално ще бъде първа подготовка на Мъри след завръщането му на "Герена", а именно по време на нея той иска да моделира тима по неговия тертип. Треньорът направи всичко по силите си да направи това в движение - по време на сезона, но му липсваше време, а и футболисти.