0

Л евски успя да надиграе с лекота състава на Ботев Пловдив с 2:0 в дербито на 18-ия кръг на Първа лига. Домакините откриха резултата още в 6-та минута след попадение на Гьоко Зайков. "Сините" контролираха почти през цялото време събитията на терена и в 80-та минута Боби Цонев уби интригата за крайното 2:0. 
Успехът е втори поред за столичани в рамките на няколко дни, а играчите на Мъри Стоилов в пети пореден двубой не допуснаха гол в шампионата.
За първи път през този сезон 26-кратните шампиони влязоха в топ 6 на класирането. Левски има 25 точки, а головата му разлика вече е равна, а не негативна, както беше през последните месеци. Ботев остана с 29 точки на четвърто място, като прекъсна серията си от две поредни победи над столичния гранд.

Левски удари с 2:0 Ботев (Пд) на Герена
Левски Левски Левски
12

Авторът на второто попадение за Левски Борислав Цонев бе избран за Играч на мача в сайта gong.bg. Той остана доволен от успеха и сподели, че победата е важна за състава.
„Много важна победа за нас. Заслужихме този успех. Радвам се, че спечелихме последния си мач за тази година на нашия стадион. Целта винаги на "Герена" е да вкараме първи гол и да държим темпото до края на мача. На терена се усещахме много добре, вкарахме гол, изпуснахме и доста положения“.
„Точките ни притискаха и това бе причината да бъдем леко сковани, но сега с тези точки, ще се отпуснем и ще играем по-добре“, заяви Цонев след двубоя.