0

Л евски уреди четвърти нов! "Сините" ще се подсилят с нидерландски централен защитник, съобщава в. "Мач Телеграф". Преговорите с въпросния играч, чието име се пази в тайна, са финализирани. Предстои в близките дни той да се присъедини към лагера на тима в Турция. Към днешна дата не се знае единствено дали "лалето" първо ще дойде в София, за да мине прегледи и да подпише, или направо ще пътува до Белек и там ще го изследват преди договора.

Левски продължава да следва стриктно трансферната си политика и по отношение на нидерландеца. Тоест играчът идва като свободен агент и клубът няма да плаща за правата му.

Бранителят ще се превърне в четвъртото ново попълнение на тима. Преди него "сините" подписаха с Ноа Сонко Сундберг и бразилците Велтон и Цунами.

Очаква се Левски да вземе заместник и на Боби Цонев, и на Мартин Петков, които отидоха в Черноморец Одеса. Заплатите на двамата общо възлизаха на 26 000 лева, а целта на треньора Станимир Стоилов е да привлече без пари нови двама футболисти, на които парите месечно да са най-много общо 20 000 лева.

Междувременно Велтон може и да пропусне първата контрола на "сините" в Турция. На 18 януари тимът играе с Гурник Забже, а бразилецът и вчера не тренира с отбора заради дребни проблеми. Възможно е обаче Мъри да предпочете да не рискува нападателя за първата контрола.