0

Р ига ФК се похвали, че ще има мач с Левски на 25 януари в Дубай, а вестник „Мач Телеграф“ съобщава днес, че „сините“ неслучайно са оправили запитване до БФС дали имат право да играят с руски тимове. 

Причината е, че планират да изиграят мачове по време на подготовката си ОАЕ с две от емблемите на Москва – Спартак и Динамо. Нещо повече – бившият тим на Ивелин Попов се похвали вчера, че наистина ще има мач със „сините“. Той трябва да се играе на 22 януари в комплекса „Джебел Али“ от 17,00 часа българско време.

Спартак също върви по схемата на Рига ФК, но този път ще срещне първо Левски, а след това ще се изправи срещу Ботев Пд. 

На този етап все още няма подписан договор между „сините“ и Динамо. Очаква се обаче това да се случи най-късно до петък. През зимата Станимир Стоилов отказа предложението на московчани за контрола между двата тима. Причината е, че от Динамо предлагаха дата, която не го устройваше. 

Стоилов има два хикса с тях

Не за пръв път Левски, воден от Станимир Стоилов, ще има възможността да се изправи срещу Динамо и Спартак М. Това се случи, когато той бе начело на „Дрийм тийма“, но в две различни години. През 2006 година „сините“ се изправиха в Тел Авив срещу динамовците, чийто редици бяха Маниш, Кощиня и Стелиос Янакупулос. Срещата завърши без победител – 1:1. Валери Домовчийски вкара за родния гранд, а Дани за руснаците.

Година по-късно и пак в Израел, Левски среща и Спартак М. Този път двубоят се игра в Ейлат. И отново срещата завърши 1:1. Роман Павлюченко бе точен за московчаните в 18-ата, а Димитър Телкийски изравни в началото на втората част. 

Тимът от „Герена“ ще изиграе в Дубай още 3 мача. Съперниците за тях се очаква да бъдат потвърдени скоро.