0

В ушите на доста футболни запалянковци още отеква фразата, която Делио Роси повтаряше след всеки мач като добре навита плоча: „Атаката печели мачовете, а защитата титлата“. Затова няма как да не обърнем внимание на състоянието на обраната на шампионите и тази на Левски преди днешното дерби между двата отбора.

Гледайте дербито днес пряко в ефира на Диема спорт!

До този момент „орлите“ са допуснати 21 гола, колкото и ЦСКА, а от двата тима само Черно море може да се похвали с по-добра отбрана. След Лудогорец и „армейците“ идва групата на Левски, Славия и Берое, чийто бранителите не са се справили в 23 от случаите. Не може обаче да подминем усилията, които хвърли Станимир Стоилов в този компонент от играта на „сините“. В първите четири мача под негово ръководство, тимът от „Герена“ допусна общо 8 гола (б.р. четири от тях в домакинството на шампионите, загубено с 2:4). Това очевадно не се хареса на Стоилов, който незабавно разкара една от издънките там – Христос Шелис, а след това стартира програма за оздравяване на играта в защита като цяло. Така от последната си загуба до момента, „сините“ могат могат се похвалят със серия от 9 мача без загуба, в които записаха 7 седем сухи мрежи.

Мишо Александров: Рано е да даваме оценки на Лудогорец, "орлите" са фаворит срещу Левски в дербито днес

Освен това те влизат в дербито с Разград с постижение от 240 сухи минути. За последно Милош Петрович се разписа във вратата зад Николай Михайлов, но след това Левски се справи с атаката на ЦСКА 1948, която в останалите срещи от началото на 2022 година вкара 8 гола или средно по 2 на мач. Разбира се, далеч по-важна бе сухата мрежа в битката на националния стадион срещу ЦСКА от „Борисовата градина“. Не може да не отбележим също, че три от шестте нови попълнения, които взе Мъри, са бранители – Ноа Сонко Сундберг, Цунами и Келиан ван дер Каап. Макар и да изостава по-точки, то Левски води на шампионите по сухи мрежи – 9:8.

Четете още любопитни материали пред дербито Лудогорец – Левски днес във вестник "Мач Телеграф"