0

С близо 18 000 лева на ден върви кампанията, която стартираха на „Герена“ през миналата седмица. Това сочат данните, които бяха публикувани вчера. Както е известно, ръководството на Левски обеща отчет във всеки вторник и четвъртък. Общо  92 767,35 лева са събрани досега, откакто „сините“ призоваха за помощ от страна на феновете. Целта е да се покрият средствата на НАП. От тях 29 097,08 лв. от покупки в клубния магазин. 13 737,87 лв. са дошли от дарения, а  8315,40 лв. от членски карти и близо 2000 лв. по-малко от абонаменти за пролетта.

Рекорд е белязан в събота, когато са били изкупени над 30 000 виртуални билета за контролата с Пирин, която бе спечелена с 3:1. Тогава са влезли в клубната каса и над 16 000 лева от продажби в магазина. 

„Вече нямаме търпение за първото домакинство от пролетния дял на първенството! Събота, 15:00 ч., срещу Локомотив Пловдив. Ще се съберем в 12:00 часа пред Паметника на Апостола, за да поднесем цветя в деня на 149-ата годишнина от неговата гибел“, написаха от Левски и призоваха феновете си да грабят и виртуалните билети за контролата с Царско село днес. 

На „Герена“ чакат дарения и от един от най-известните писатели у нас – Георги Господинов. Той бе призован да помогне на Левски с част от хонорарите, които му се полагат за последната книга, от Влади Въргала.
Самият актьор обяви, че приходите от следващото му представление, което ще бъде моноспектакъл, ще отидат изцяло за Левски. 

На този етап се очаква такива стъпки да направят и други известни привърженици на тима, което ще даде още по-голям старт на кампанията.