0

Л евски победи с 1:0 Локомотив София в столичното дерби от 24-ия кръг на Първа лига с дебютното попадение за клуба на Илиян Стефанов в 36-ата минута. То падна в първия му мач като титуляр със синята фланелка на стадион “Георги Аспарухов”.
Това бе трета победа от 5 мача на Левски в Първа лига тази зима (след 2:0 над ЦСКА 1948 и 2:1 над Локо Пд), и трети мач без допуснат гол в този период (0:0 с ЦСКА-София).

Треньорът на домакините Станимир Стоилов направи две промени от състава стартирал при загубата с 1:2 от Лудогорец в Разград. Изтърпелият наказание Цунами и Мартин Петков се завърнаха в състава за сметка на Келиан ван дер Каап и Патрик-Габриел Галчев. 

Още в 3-ата минута неудържимият бразилски нападател на Левски Уелтон отправи силен удар, който бе спасен от Любенов. Марин Петков с глава пропусна да даде аванс на домакините в 6-ата минута, пращайки топката в аут. Гредата спаси гостите в 13-ата минута, когато пооредният пробив на Уелтон отляво завърши с удар на Петков в напречния дирек. 

Давид Малембана обаче разтегна при опита да спре бразилеца и трябваше да бъде заменен принудително от хърватина Фране Чиряк, който дебютира за "червено-червените", а Славчев бе върнат централен защитник.

Димитров имаше шанс да изведе “железничарите” напред с глава, но ударът му с глава мина покрай вратата. Удар на Петков в 32-ата минута бе боксиран от Любенов.
Малко по-късно топката все пак попадна във вратата. Вратарят Любенов първо парира изстрел на Стефанов, който получи подаване от Миланов. Славчев не успя да изчисти добре избитата топка и тя се върна в новия плеймейкър на “сините”, който от втория опит направи 1:0. За бившия играч на Локо това е първо попадение за родния му клуб. 

Натискът на Левски продължи и Кръстев също пробва своя късмет, но Любенов отново изби. В 41-ата минута Стефанов излезе отново на стрелкова позиция, като този пък изстрелът му мина покрай лявата греда на Локомотив. 

Най-добрият играч на “червено-черните” Октавио също получи травма в последните секунди на първата част и трябваше да бъде заменен принудително на почивката от Лука Иванов.  
В 55-ата мин. Ново подаване на Уелтон даде шанс на Петков, чийто удар профуча на сантиметри от вратата.

Първият удар в очертанията на вратата пазена от Михайлов дойде в 60-ата минута, а негов автор бе Пинсон, който не затрудни капитана на домакините. 

Във втората минута от добавеното време на Уелтон една крачка не му достигна, за да вкара на празна врата след идеално ниско подаване на Билал Бари отдясно.