0

Л евски завърши 1:1 с новака в Първа лига Септември. Мачът се игра на „Герена“, като бе само 60 минути заради здравословни проблеми в тима на гостите, които страдат от стомашен вирус. В началото на срещата Левски излезе със състав, изграден изцяло от юноши на тима, като полувремето продължи само 25 минути. След почивката Станимир Стоилов пусна в игра по-опитните футболисти на "сините", включително и новите попълнения Ивелин Попов, Роналдо и Анте Блажевич.

През първото полувреме и двата тима рядко създаваха положение. Ивайло Марков от Левски стреля, но вратарят на гостите Ивайло Илиев спаси. Малко след това Илиев направи грешка, но Борислав Рупанов от Левски не успя да се възползва от нея. Борислав Маринов от Септември пропусна добра възможност за гостите. 

На почивката двамата треньори направиха много промени. Станимир Стоилов остави само юношеските национали Асен Митков и Антоан Стоянов на терена и пусна в игра Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Цунами, Уелтон, Хосе Кордоба, Билал Бари, Анте Блажевич, Ивелин Попов и Роналдо бяха останалите играчи в синьо. 

Септември поведе в първата минута на второто полувреме, след като Марио Илиевски бе точен с глава. Левски натисна, а Роналдо пропусна добра възможност. Малко след това бразилецът вкара след пас на Ивелин Попов, но голът бе отменен заради засада на българина. Димитър Костадинов можеше да вкара втори гол за Септември, но не уцели вратата. В 37-ата минута Попов изведе с глава Билал Бари, който се пребори със защитник на гостите и вкара за 1:1. До края на мача Симеон Александров пропусна за Септември, а Роналдо и Билан Бари изтърваха страхотни възможности за Левски.