0

Л юбослав Пенев започна с Хебър с поражение на собствен терен от Черно море (Варна) с 0:1, но изрично подчерта, че е доволен от отбора срещу „моряците“.

"Доволен съм от момчетата, нещата се получиха в повечето моменти. През първото полувреме имахме повече голови положения за гол, а второто – само една по-чиста ситуация. Но като цяло съм доволен. Изпълниха основните задачи добре. Което означава, че има предпоставки за надграждане и подобряване. Работим много добре и пак казвам, че всички се отнасят сериозно и професионално, което ми харесва“, отбеляза Любо.

Той каза и какво не му е харесало: различното око на реферите за нарушенията на двата отбора.

„Ще имаме резултати, не заслужавахме да загубим днес. Получихме четири картона, а противникът прекалено малко за техните влизания", изброи Пенев.

По думите му преди почивката Панов от гостите прави много груб фаул срещу негов играч, който би трябвало да е санкциониран с наказателен картон, но такъв не последва. 

Ситуацията се разиграва пред страничния съдия. 

А когато помощникът на Пенев отишъл да го попита защо няма наказание, тъч-реферът (според протокола би трябвало да е Димитър Димитров от София), му отговорил: "Нали знаеш как е".

"Така че имаше и субективни фактори днес. Работим във всяка една посока. За мене резултатът за три седмици е налице. Отнасяме се много отговорно и това е добър знак", обобщи мача днес Пенев.


"Следващият ни съперник Ботев Враца? Без този мач ни остават 10 мача, или играеш вън, или вътре. 

От утре сутринта ще се подготвяме за следващия мач. Дай Боже да излезе програмата за всички мачове до края, не е нормално да я пускат кръг за кръг и ние да изчакваме. 

Както казва страничния съдия - нали знаеш как е", подхвърли в своя стил Любо.

Той не скри, че край тъчлинията се чувства най-добре.

"Нормално се чувствам, много добре ми е край страничната линия. Обичам си работата, обичам футбола. 

С целия щаб и момчетата сме амбицирани и благодаря на кмета за цялата тази положителната обстановка, която ни създаде“, завърши Пенев с отговор на въпрос как се чувства начело на отбор, който се бори за оцеляването си и се намира на предпоследното 15-о място в класирането.