0

Т реньорът на Хебър Любослав Пенев съжаляваше, че отборът му не стигна поне до равенството с Локомотив (София), въпреки че бе по-активният при загубата 0:1 в Пазарджик.

"Имаше два неприятни момента в мача - голът им в началото на първото полувреме и червеният картон на старта на второто. Те на практика много влошиха шансовете ни да стигнем до равенства, а какво остава за победа. Никога няма гаранция кога ще получиш гол - дали във втора или в тридесет и девета минута", бяха първите думи на треньора.

"Имахме положения, бяхме близо до това да вкараме гол, не успяхме. Мисля, че не се е усетили липсата на никой, който напусна тима. Имаме много момчета, които са тук, имаме много мачове още - ще играем все по-добре", добави той.

"Искам да обърна внимание върху нещо. Направихме осем смени, имаше спиране на играта, влизане на докторите и накрая само 4 минути продължение. Това не е окей. 

Гледаме мачове от Европа, надявам се нашите съдии също да се учат от там, но това не се случва. Така се наказват и зрителите, защото те не гледат две по 45 минути, а две по 40 или по 32 и точка. 

Това не е оправдания за загубата, но това често ми се случва, откакто съм в Хебър и едни и също хора го правят", каза още той.

Пенев се съгласи, че червеният картон на защитника Архан Исуф е бил справедлив, защото е бил последен в защита, въпреки че по време на мача той недоволстваше от това. 

Треньорът каза, че щабът му прави всичко възможно играчите да не усещат финансовата криза в Хебър и да мислят за футбол. 

Източник: БТА