0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев започна днешната си пресконференция преди утрешния мач с Лудогорец с напътствия към напорист  фотограф, който снимаше прекалено отблизо. „Малко по-нататък, ако обичаш, ще ми извадиш очите, чуваш ли ме? Виж къде ти е колежката“, обърна се той към репортера.

След това той отказа да отговаря на въпроси за силните и слабите страни на отбора си. „Ти ме питаш за неща, които са спортно-технически, не са секретни – подробности, жокери, които не искам да давам: къде имаме плюсове, къде имаме минуси“, отсече той.

За утрешния гост на стадиона в Бистрица – Лудогорец, Любо Пенев бе категоричен, че шампионите имат футболисти не за един, а за два състава. 

„Разбира се, че следя противниците, с които ще имаме двубой. Гледах и последния мач (на Лудогорец срещу Шамрок Роувърс – 3:0), може би и вие сте на същото мнение, излишно е да коментирам, че Лудогорец има футболисти за 2 състава. Играха със съперник, който не е на тяхното ниво и в никакъв случай не ги затрудни“, бе оценката на Пенев.
По думите му за израстването на „червените“ е нужно време, защото „за месец, месец и половина нещата няма как да се случат“.

„Има трансферни периоди, в които ще привличаме футболисти, за да има конкуренция по постовете, което е много важно за един отбор, който си поставя едни високи цели. Отбор се гради с времето, ЦСКА 1948 още не е стигнал пълния си потенциал, но играе добре, печели точки и футболистите заслужават комплименти“, отбеляза още Любослав Пенев, чийто тим спечели 4 точки в първите 2 кръга срещу Левски и Пирин.

“Опитваме да играем добър футбол и ни се получава. Печелим точки, имаме си и кусури, но ще ги оправяме. 

Срещу Лудогорец трябва да излезем с много по-добра настройка и концентрация, особено в началото на мача", пожела си Любо.

"Към момента не мога да разчитам на всички футболисти, но не е проблем. Разполагам и с други добри играчи, които трябва да изпълнят изискванията на ръководството. Не сме идеален отбор, но опитваме да играем добър и интелигентен футбол.

Не съм броил колко победи, равенства или загуби имам срещу Лудогорец. Подготвяхме се няколко дни, включително и днес, така че подхождаме изключително сериозно. 

Ние не сме отбор, който може да подценява. Ще ни бъде тежко срещу всички съперници.

Футболистите се влагат много в тренировките и съм доволен от усилията им.

И в момента играем добре, но винаги може по-добре. Ще има мачове, в които ще играем добре, но няма да печелим. Има такъв тип мачове. Въпросът е изключенията да бъдат малко".