0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев бе категоричен, че новоназначеният за оперативен директор на клуба Стойчо Младенов „няма да се занимава в никакъв случай с футбол, докато съм в клуба“.

Бившите съотборници в ЦСКА от 80-те години имаха словесен спор чрез медиите след като Младенов смени Любо в ЦСКА-София в началото на миналия сезон.

"Не сме се срещали, едва ли ще се срещаме често. Стойчо Младенов е нов човек в нашата структура. Фактът, че започва работа в клуба, не означава, че моето мнение или отношение ще се промени. Той няма да се занимава с футбол, поне докато аз съм в клуба - най-вероятно с реклама, маркетинг, срещи с фенове, но в никакъв случай с футбол", каза Любо.

Той взе отношение и за съществуването на два „червени“ клуба.

"Мисля, че рано или късно ще има един ЦСКА. Как ще стане юридичести, не мога да кажа, но ще има такъв клуб, който да е на феновете и за феновете“, изтъкна Пенев, който тръгна към големия футбол от школата на ЦСКА.

„Ще се върна малко назад, към последния ми престой на „Армията“.Бях поканен там, за да туширам напрежението между фенове и ръководство. 

И то се случи, спечелихме и трофей (Купата на България) и всички бяхме радостни. Но най-нерадостни бяха ръководството. Те не искат да печелим трофеи, не искат да надграждаме и ЦСКА да бъде в позицията, на която трябва да бъде - а да сме втори, трети, но не и първи.да сме втори, трети, но не и първи.

При добре свършена работа след 2-3 месеца ме изгониха. Това се нарича предателство. Защо Сектор Г не ходи на мачове? Защото и те се чувстват мамени в продължение на 7 години, също като мен. Взели са много правилно решение, това нещо веднъж завинаги трябва да спре.

Познавам се добре с момчетата от Сектор Г, които са ме подкрепяли безусловно и това го ценя. Винаги ще им бъда благодарен и това е важно. Имаше една игра „студено-топло“ едно време. "Топлото" трябва да се търси на място, близко до „Армията“, където са всички предатели“.

След шестия кръг във временното класиране отборът на Любо Пенев оглави Първа лига до снощи, когато ЦСКА 1948 бе изместен от първото място от Черно море. За утрешния мач на ст. "Витоша" в Бистрица срещу Локомотив София, наречен "Мачът на честта" (и двата отбора - ЦСКА 1948 и Локото, тръгнаха към елита от аматьорската 4-та дивизия, както е по правилник), Пенев каза, че отборът все още може да бъде подсилен с нови играчи:

„Винаги трябва да има професионално напрежение. Момчетата го знаят и се опитвам да го предавам в тренировките. Всеки трябва да може да работи под високо професионално напрежение. Трябва да се мисли за тренировките и мачовете и да се представя по най-добрия начин.

Очакваме попълнения. Няма гаранция, че ще дойдат, но ще е хубаво да има нови играчи през този трансферен прозорец. Има не малко време. В последния момент се сключва сделки. Всички изчакват и ще проявим търпение.

Имаме 5 мача до почивката за националните отбори, така че си гледам работата. Говорихме как едно ръководство предава отбора си и феновете си, така че май казах всичко“.