0

Б ившият треньор на Левски, ЦСКА и Литекс Люпко Петрович заяви, че България няма особени шансове в предстоящите срещи от квалификациите за Евро 2024 по футбол срещу Сърбия. Двата национални отбора са съперници в група „G“ на пресявките за континенталния шампионат заедно с Черна гора, Литва и Унгария. "Лъвовете" приемат сърбите на 20 юни 2023 година и гостуват в Белград в последния кръг на 19 ноември.

"Сърбия имаше някои проблеми на световното първенство, но смятам, че до мачовете с България всичко ще бъде наред. Отборът разполага с отлични футболисти и е с много класи над българския. Смятам, че в тази група няма да има проблем да завърши на първото място. Младен Кръстаич е добър треньор. България подобри играта си под негово ръководство, но Сърбия остава абсолютен фаворит", коментира сръбският спец Петрович пред БТА.

"Интересувам се от българския футбол, гледам мачове. Първенството тази година е интересно и равностойно. Мисля, че става все по-силно. ЦСКА е на първо място, което е добре за отбора, но смятам, че е много трудно ще се справи с Лудогорец. Това е почти непосилна задача, защото Лудогорец е много силен отбор, разполага с много класни футболисти и трудно би могло да бъде победен за първото място, въпреки че ЦСКА в момента има малък аванс", заяви легендарният сърбин.

"Изненадан съм от положението на Левски. Станимир Стоилов е много добър треньор, а класирането не отговаря на възможностите и на показаното от отбора", добави 75-годишният специалист.

"Сигурен съм, че Лудогорец ще отстрани Спартак Варна за купата на България. ЦСКА има предимство пред Черно море заради домакинството си. ЦСКА 1948 ще бие Арда, а столичното дерби между Локомотив и Славия винаги е било интересно и е трудно да се определи кой ще спечели", завърши Люпко Петрович.