0

Л егендарният Люпко Петрович напусна за пореден път българския футбол. Сърбинът се връща в Руанда, където направи фурор преди години. Носителят на КЕШ е фигура, която буди възхищение навсякъде по света. Люпко, който през годините беше част от Левски, ЦСКА и Литекс, се съгласи да отговори на въпросите на вестник "Мач Телеграф", за да каже много истини за родния футбол.

 - Г-н Петрович, разбрахме, че отивате отново в Руанда. Разкажете малко повече подробности?

 - Така е. Получих нова покана от ръководството на бившия ми клуб в Руанда – АПР, с който станах шампион на страната. Още ми се работи, още искам да упражнявам треньорската професия. Това ме накара да приема и това предизвикателство.

 - За колко време е договорът и кога заминавате?

 - Още не съм подписал договор. Той е формалност, като всички детайли ще ги уточняваме с ръководството на клуба на място, когато пристигна. Още не знам кога заминавам – дали в края на тази седмица или следващата седмица. Имам да си оправям документите преди пътуването и не знам кога ще е готово всичко. Все пак това е Африка.

 - Доволен ли сте от това, което свършихте в Литекс?

 - Да. Откакто аз отидох в клуба, записахме 5 победи, 5 равенства и 2 загуби. Останахме във Втора лига, което беше и нашата цел. Изпълних успешно задачата си в Литекс.

Какво още каза Люпко Петрович за родното първенство и за Младен Кръстаич четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"