0

Л окомотив Пловдив победи Арда с 2:1 като гост при подновяването на efbet Лига. "Смърфовете" трябваше да правят обрат в Кърджали, след като в 5-ата минута Абубакар Тунгара се възползва от грешка на Динко Хоркаш и откри резултата. В 32-ата минута Бабакар Дион изравни резултата, а малко преди това гол на Мартин Райнов беше отменен заради засада. В 71-ата минута Евандро се разписа от дузпа и донесе успеха на "черно-белите". 

Така възпитаниците на Александър Томаш излязоха на четвърта позиция във временното класиране с 41 точки. Арда е седми с десет точки по-малко.

Още в петата минута тимът на Арда излезе напред в резултата. Мартин Паскалев върна топката рисково към вратаря Динко Хоркаш, който я прати в краката на Абубакар Тунгара. Нападателят излезе сам на празна врата и му остана само да прати топката в мрежата - 1:0.

В 16-ата минута Мартин Райнов удря да изравни за "черно-белите", но попадението му не бе признато заради засада.

Малко по-късно капитанът на гостите Димитър Илиев нацели с глава гредата, но и в тази ситуация страничният рефер Димо Вълчев вдигна флага за засада.

Стигна се до 35-ата минута, когато Евандро центрира меко отляво, а Бубакар Дион връхлетя и вкара топката във вратата на Господинов за 1:1. Първоначално отново бе вдигната засада, но след като ситуацията бе преразгледана от ВАР съдиите, се прецени, че Пламен Крачунов покрива засадата и попадението бе зачетено.

В 62-рата минута вратарят на домакините Господинов спаси удар на Мартин Паскалев с глава.

В 70-ата минута Ангел Лясков проби отляво и центрира, а Пламен Крачунов от Арда се хвърли на шпагат, но изби топката с вдигната си ръка. Евандро стреля техвиченто с левия си крак в центъра на вратата, докато вратарят Господинов се бе хвърлил предварително вдясно.

Малко преди края Динко Хоркаш изкупи вината си при гола, като парира удар на Ел Мами Тетах.

В края на мача Бабакар Дион пропусна да направи успеха на пловдивчани по-убедителен.