0

Л окомотив Пловдив спечели убедително с 4:0 срещу Ботев Враца в последен мач от третия кръг в родната efbet Лига и по този начин „смърфовете“ поведоха в класирането на българския шампионат. 

Хорхе Сегура даде тон за успеха на „черно-белите“ с откриващ гол в 22-ата минута, а пет след това Георги Минчев повторно отвори головата си сметка с екипа на пловдивчани.

През второто полувреме Ангел Лясков от домакините беше изгонен с червен картон в 65-ата минута заради фал срещу Браян Переа, но в 81-ата Бабакар Дион покачи допълнително преднината за своя тим. В добавеното време юношата Петър Андреев вкара своя първи гол с екипа на родния си тим, за да оформи крайното 4:0 на „Лаута“.

Това бе втори успех за пловдивчани, които завършиха наравно 1:1 с градския си съперник Ботев в първия кръг, а след това победиха Локомотив София с 4:2 в столицата. 

Ботев пък отново показа слабост като гост. Тимът записа втора загуба от началото на сезона след поражението от Локомотив София и успеха над Славия. 

С успеха тимът на Александър Тунчев поведе в класирането на родното първенство с актив от седем точки, колкото и вторият Черно море. Варненци обаче са с по-лоши показатели. Ботев Враца остана 11-и с три точки.