0

Л окомотив София се наложи над Берое с 1:0 в последен мач от 28-ия кръг от родната Първа лига. Големият герой за столичните „железничари“ бе Карлос Франса, който се разписа в 39-ата минута и донесе трите точки за отбора си. По този начин Локомотив спря кошмарната си домакинска серия от 13 поредни мача без успех.

Двата отбора не направиха много през първото полувреме, но пък Локомотив се възползва от единственото положение. В 39-ата минута Кевин Маи дриблира пред наказателното поле и изведе Карлос Франса зад гърба на защитата, а нападателят на домакините бе точен за 1:0.

Берое бе най-близо до изравняване в 58-та минута на мача. След центриране топката достигна до Уерик Каетано и той я изпрати към горния десен ъгъл, но Красимир Станоев я изби с глава и Локо запази лидерството си.

Победата направи така, че хората на Данило Дончич вече задминаха Пирин и са с 28 точки на 13-ата позиция в класирането. Берое остана на десетото място с 32 точки, но за пореден път старозагорци демонстрираха колебливо представяне. Те са първи над чертата на последната шестица, водейки с две точки на Хебър Пазарджик.