0

Л окомотив София постигна победа с 2:0 над Арда (Кърджали) с два гола на чужденци в 19-ия кръг на Първа лига и прекъсна серия от девет мача без успех в първенството. Това е първа победа на „железничарите“ в първенството от 27-и септември тази година и с нея вече имат 18 точки, което им дава малко по-спокойна зима преди началото на пролетния дял.

Кърджалийци имат 3 точки повече.

Бразилецът Матеус Дуарте и португалецът Селсо Рапозо вкараха за Локомотив. В 16-ата минута Виржил Пинсон центрира от корнер, топката мина над всички играчи и падна на главата на Матеус Дуарте, който по диагонала наказа Иван Караджов: 1:0.

В 33-ата минута Локомотив поведе с 2:0 благодарение на Селсо Рапосо, който завърши точно бърза атака с участието на Октавио и Александров.

„Ценна, важна и заслужена победа за нашия отбор. Много важна наистина и затова едно голямо „благодаря“ на футболистите за свършената работа“, не скри задоволството си треньорът на Локомотив Иван Колев. „В интерес на истината те си свършиха работата през седмицата, когато се подготвиха перфектно за мача.

И много се радвам, че реализираха това, което работихме. Пак казвам, головете са плод на труда на играчите. Няма обаче треньор на света, на който да му е лесно и да иска да играе без централен нападател. Ние направихме вече 10-ина мача без централен нападател. И това ни беше един от големите проблеми, но се радвам, че този проблем се разреши по този начин.

До Нова година ще наблегнем на всичко друго, но не и на футбола. Разбира се, това се отнася за играчите. Ние в щаба имаме да свършим много сериозна работа по подготовката и по селекцията. За момента нямаме нищо, което да обявим като ново попълнение или зимна селекция“, изтъкна Колев.