0

Л удогорец победи с 2:1 елитния полски тим Висла Плоцк в третата си контролна среща от подготвителния си лагер в Турция. Елвис Ману откри резултата в 21-ата, а Жуниор Брандао удвои в 25-ата минута. Рафал Волски върна едно попадение в 29-ата минута от мача, излъчван пряко по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.

По взаимна договорка контролата се изигра в две полувремена по 60 минути, а не по 45. Мачът бе проследен от националния селекционер Ясен Петров.

Лудогорец с първа победа в контролите от подготовката си
Лидогорец Висла Плоцк Лидогорец Висла Плоцк Лидогорец Висла Плоцк
17

Лудогорец откри резултата с първата си по-опасна ситуация в контролата. В 21-ата минута шампионите получиха право да изпълнят опасен свободен удар точно пред наказателното поле на Висла. С изпълнението се зае капитанът Кирил Десподов, който стреля директно в левия ъгъл на вратаря, който спаси, но топката падна точно в краката на Елвис Ману, разписал се отблизо в опразнената врата - 1:0.

Четири минути по-късно Лудогорец удвои след щастлив рикошет. Десподов проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Жуниор Брандао засече с глава, топката се отклони от защитник на поляците и попадна във вратата на Камински - 2:0.

В 29-ата мин. съперникът намали с мощна тупалка на Рафал Волски.

В 59-ата минута Ману и Десподов направиха отлично двойно отляво на наказателното поле, след което нидерландецът комбинира с Мавис Чибота. Конгоанецът литна Жежничак и би, но вратарят Камински отклони в корнер.

На почивката старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа смени почти целия титулярен състав, като на терена от първата част остана единствено вратарят Серджио Падт. За поляците пък в игра влезе Жоржиньо, който играе във Висла под наем от разградчани.

В 95-ата мин. беше отсъдена дузпа за полския тим за игра с ръка на Пиерос Сотириу след далечен изстрел на играч на Висла. Зад топката застана Патрик Тешински, който стреля, но 16-годишният юноша на „орлите“ Умут Хабил, който бе застанал на вратата на Лудогорец само преди минути, плонжира вляво, изби топката, която след рикошет от левия дирек бе изчистена

Стартовият състав на Лудогорец: Серджио Падт, Оливие Вердон, Жан Карничник, Георги Терзиев, Илкер Будинов, Стефан Баджи, Доминик Янков, Кирил Десподов, Елвис Ману, Мавис Чибота, Жуниор Брандао.

Треньорът Анте Шимунджа сподели след мача, че победен дух се гради и с победи в контролите. "В приятелските срещи трябва да печелим, ако искаме да изградим манталитет на победител. Мисля, че има неща, които трябва да подобрим. Това са стъпки, към които трябва да тръгнем в следващите двубои. 
Към момента сме в пика на нашето натоварване. Има умора, краката са тежки. В сравнение с мача срещу Волфсбергер, днес бяхме по-свежи през първото полувреме, създадохме положения пред вратата на противника. Радостно е, че завършваме мача без контузии. 

Работим много в тренировките и трябва да надградим това, което имаме като база. Умут направи страхотно спасяване при дузпата. Щастливи сме, че най-младото момче на терена спаси дузпата и ни донесе победата. Очаквам с нетърпение работата с него занапред. 

Не обичам да се съсредоточавам върху индивидуалностите. Ние сме отбор и ще се опитаме да надграждаме. Следващият ни опонент (Динамо Киев) е доста силен. Очаквам труден мач срещу отбор, който редовно играе в групите на европейските клубни турнири. Ние обаче трябва да се противопоставяме на подобни тимове", сподели Анте Шимунжда.

В първите си две проверки на турска земя играчите на Анте Шимунджа направиха равенства 1:1 с Висла Краков и 3:3 с Волфсбергер.