0

Л удогорец е близо до осъществяването на трансфер, който ще влее сериозна сума в касата на клуба, пише изданието sport5.co.il, цитиран от в. "Мач Телеграф". Лидерът в Израел Макаби Хайфа привлича Мавис Чибота за 1 млн. евро. Въпросният отбор иска Чибота от над година, но от клуба все не успяваха да се разберат с Лудогорец за трансферната сума. „Орлите“ желаеха 1,2 млн. евро, а евреите даваха 800 000 евро. В крайна сметка с отстъпки от двете страни сделка ще има. Чибота вече е в Израел, като след медицинските прегледи ще подпише договор за 3,5 години с опция за още 2 сезона.

Чибота и неговото семейство искат да се върнат в Израел. Националът на Конго игра в страната от 2015 г. до 2019 г., когато бе привлечен от „орлите“. Преди това носи екипите на Макаби Тел Авив, Апоел Кфар Саба и Бней Йехуда.

Иначе Макаби Хайфа иска още един футболист на Лудогорец. Става дума за десния бек Жордан Икоко. Неговият договор с „орлите“ изтича в края на юни и до момента няма изгледи той да го поднови. Почти сигурно е обаче, че евентуален трансфер на национала на ДР Конго ще се случи през лятото и той ще си доиграе сезона в Разград.