0

Л удогорец спечели ценни три точки в битката за титлата, след като записа 2:1 в гостуването си на един от най-неудобните си съперници в елита Черно море.

„Орлите“ откриха в 33-ата минута, когато след центриране на Десподов Каули Оливейра с глава не остави шансове за вратаря Иван Дюлгеров. Шест минути по-късно след грешка в защитата на домакините топката стигна до Спас Делев. Националът шутира веднага, а в опита си да изчисти Влатко Дробаров изненада неприятно съотборника си Дюлгеров и резултатът стана 2:0. Черно море успя да вкара едва в 90-ата минута. Разписа се новото попълнение Юлиус Каспаравичус, който малко преди това влезе като резерва на мястото на Даниел Димов.
Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа похвали своите за старанието.

„Мисля, че ние бяхме по-добрият отбор от Черно море днес. Имахме няколко ситуации през второто полувреме, в които не реализирахме гол, но като цяло заслужавахме успеха. Знаехме, че Черно море ще се промени след почивката и че те трябва да потърсят реализирането на гол, а те нямаха и чак толкова много положения, тъй като бяхме максимално концентрирани в защита. Играхме два трудни мача, далеч от нашия дом. Всички отбори разчитат на домакинствата си и беше важно да вземем 6 точки от гостуванията ни“, обобщи Шимунджа.


Словенецът също така се извини на домакините, които преди дни нарече погрешка Спартак Варна.

„Искам да се извиня на Черно море, тъй като допуснах грешка. Надявам се всички да ми простят за лапсуса. Знам, че отборът е водещ в България и има история“, сподели Шимунджа.
Колегата на Шимунджа и треньор №1 на България за 2021 г. Илиан Илиев изрази съжаление, че играчите му твърде късно са успели да създадат главоболия на съперника.

„Те наказват почти всяка грешка, знаехме това. Първото полувреме беше равностойно, но не успяхме да им създадем неприятности, както искахме. Знаем, че атакуват при всяка възможност, практикуват нападателен футбол. При първото недоглеждане ни вкараха гол, после стана рикошет. Мисля, че ако голът ни беше паднал по-рано, щеше да е различно. Има позитиви от този мач. Вдигнахме глава при 0:2 срещу отбор като Лудогорец, но доста късно“, коментира Илиев.