0

 

Лудогорец не сбърка и във втория кръг от първенството, печелейки с 2:0 срещу Локомотив Пд в Разград и с голова разлика 5:0 и 6 точки, ще остане на върха на таблицата. С тази победа бе узаконен и математически най-силният старт на сезон в историята на Лудогорец, от влизането в елита през 2011 година насам. Дотук „орлите“ имат 4 победи в 4 официални мача, без да са получили нито един гол.

В първенството се справиха със Септември с 3:0 и Локомотив Пд – с 2:0, а Шампионската лига премина през Сутиеска  с 2:0 в Разград и 1:0 в Черна гора. Справка в статистиката показва, че това досега не се е случило. Най-близо до сегашния старт бе миналогодишният. Тогава тимът пак започна с два успеха без допуснат гол в Европа – срещу Шахтьор Солигорск с по 1:0, но в третия мач направи 0:0 при визитата на Мура. Между тях имаше и успех над ЦСКА за Суперкупата с 4:0, но този мач реално следва да се брои към предния сезон, защото противопоставя шампиона и носителя на Купата в него. През 2018-а пък „орлите“ пак тръгнаха с 4 победи и 4 сухи мрежи, но едната пак беше за Суперкупата с 1:0 над Славия.

Така Анте Шимунджа постави нов рекорд, след като вече категорично е номер 1 по най-силен старт начело на Лудогорец само в шампионатни мачове. От началото на 2022 година, когато пое тима в Първа лига той има дотук 14 мача и равенство начело на „орлите“. Шокиращото е, че то бе срещу последният тим в таблицата за миналия сезон – вече несъществуващият Царско село. Мачът между двата тима тогава завърши 1:1.

Още разработки четете на страниците на "Мач Телеграф"