0

Л удогорец е направил оферта към доскорошния младежки национал на Дания Карло Холсе.
По информация на Transfernorden от настоящия клуб на крилото Розенборг са отхвърлили предложението на „орлите“. Причината за отказа на този етап е клауза в договора на Холсе. Според нея предимство при преговори за трансфер има родният клуб на играча ФК Копенхаген. При положение обаче, че оттам не проявят интерес, ситуацията може да вземе друга насока.

В Норвегия отбелязват, че освен Лудогорец желание да имат Карло Холсе в състава си проявяват няколко отбора от Нидерландия, сред които и Хееренвеен. 22-годишното крило има 70 мача и 15 гола за Розенборг в последните два сезона. За Дания е записвал участия във всички формации от 16 до 21 години. Участва и на европейското първенство до 21 година, което се проведе в началото на годината, като се разписа при победата с 3:0 над Русия в груповата фаза.

До този момент Лудогорец се подсили с двама флангови футболисти. От бразилския Сеара бе закупен Рик Джонатан, за когото бяха платени 800 хил. евро. От Арда пък бе привлечен националът Спас Делев. С шампионите се разделиха вратарят Кристиян Кахлина, продаден за 1,11 на американския ФК Шарлът. Младият нападател Димитър Митков също напусна и подписа с Локомотив (Сф).