0

Б ългарският шампион Лудогорец има сериозен интерес към десния бранител Алекс Виго, който е собственост на aржентинския Ривър Плейт, съобщава tntsports.com.ar, цитиран от БТА.

Футболистът играе като преотстъпен за Индепендиенте, но в Ривър са получили официална оферта за наем плюс опция за закупуване. Но тъй като в Аржентина много често играчите струват повече, отколкото клубовете там могат да платят, 75 процента от правата му се дължат от Ривър Плейт, а останалите 25 на сто са в Колон (Санта Фе).

В Ривър Плейт се радват на варианта да изкарат пари от техен играч, но проблем идва от Индепендиенте. За да стане сделката, трябва да бъде развален наема, според който те ползват футболиста. Това означава, че и в Авелянеда ще искат пари като неустойка. Въпросът е кой ще ги плаща – дали Лудогорец ще даде и на този отбор определена сума, или Ривър ще им приспаднат от трансферната стойност.

Алекс Виго пристигна в Индепендиенте в началото на календарната 2022 година, като до момента е записал 28 мача и е вкарал 1 гол – при поражението с 1:2 от Дефенса и Хустисия.

23-годишният Алекс Виго започва да играе футбол на 9 години в школа, свързана с университет в град Санта Фе. Веднага е забелязан от скаутите на местния гранд Колон, който го взима и му дава шанса да дебютира в професионалния футбол през 2019-а година. Колон си запазва и 25 процента от правата на футболиста след премиването му в Ривър.